Vijverpompen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 380

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 380

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Recent bekeken


Vijverpompen

Pompen zijn het hart van elke vijverfilter. Ze zorgen ervoor dat het vijverwater voor de noodzakelijke reiniging wordt getransporteerd. Ook voor watervallen, beeklopen en fonteinen zijn pompen het belangrijkste component voor een mooi resultaat. Door waterbeweging wordt tevens de aangebrachte aanwezige zuurstof goed verdeeld over de gehele vijver. Vijverpompen moeten zodanig ontworpen zijn dat ze een grote hoeveelheid water kunnen pompen, ook als het door bladeren, drijvende planten of ander vuil verontreinigd is. Pompen kan je gebruiken in een natte opstelling of een droge opstelling, afhankelijk van de pomp keuze. Een vijverpomp is geen zelf aanzuigende pomp en zal derhalve altijd op een natuurlijke manier water moeten aangeboden krijgen.

Het type dat in uw vijver geïnstalleerd moet worden, hangt af van het soort vijver en het doel van de pomp. Als leidraad moet een pomp in staat zijn de vijver eens in de twee tot vier uur rond te pompen. Dit afhankelijk van het soort vijver en de visbezetting:

 

Zwemvijvers en natuurvijvers een keer per 4-5 uur.

Vijvers met een lage visbezetting (zonder koi) een keer per 3-4 uur.

Vijvers met een hoge visbezetting (met koi en/of steur) een keer per 1-2 uur.

 

Keuze van vijverpomp:

Afhankelijk van het doel en soort vijver kan u een keuze maken voor een werkende pomp.

De inhoud van de vijver, visbezetting, filteroplossing, afstanden en doel van de pomp zijn natuurlijk van belang voor de juiste keuze. Door onderstaand plan te volgen helpen wij u tot het maken van de juiste keuze vijverpomp.

Mochten er ondanks de uitleg toch nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Wij helpen u graag verder in dit proces om u te voorzien van een werkend component voor een goede en heldere vijveroplossing.

 

Een pomp wordt vaak aangegeven met een pompcurve. Hierin staat meestal het wattage en opvoerhoogte en de hoeveelheid liters. Meestal zijn dit onbelaste hoeveelheden. Een fabrikant weet natuurlijk niet hoe ver het water verpompt moet gaan worden, door wat voor leidingen, door welke apparaten en voor welke vijveroplossing (nat of droog) deze pomp ingezet gaat worden.

U moet dus met al deze factoren rekening houden om tot de juiste soort en maat pomp te komen. Bruto zijn de liters die op de pomp staan aangegeven, Netto is wat er uiteindelijk terug de vijver in gaat. Netto is wat telt.

 

De toepassing, het doel van de pomp:

Een vijverpomp kan gebruikt worden voor fonteinen, beeklopen en waterspellen of ten behoeve van een filtersysteem. Afhankelijk van de toepassing kies je ook een soort pomp.

Elk soort pomp heeft verschillende karakteristieken, speciaal voor deze toepassing.

Soms kan je situaties combineren en dan kies je een goede middenweg als pompkeuze.