Filters

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 391

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 391

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Recent bekeken

Filters

Vijverfilters en het gebruik er van:

De keuze van de juiste filtertechniek voor uw vijver legt de basis voor duurzaam helder water in de vijver. Elke tuinvijver stelt individuele eisen aan het filtersysteem resp. de vijverfilter. Of een onderwater-, druk-, doorstroom- of een modulefilter ingezet wordt, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld het soort vijver, het vijvervolume en het visbestand. De hoeveelheid onderhoud is vaak gerelateerd aan het prijsniveau. Een eenvoudig filter benodigd meer onderhoud dan de laatste nieuwe geautomatiseerde technieken. Een filter is gekoppeld aan de inhoud en visbezetting van je vijver. Een te groot filter is altijd prima, een te klein filter werkt helaas niet en resulteert in een troebele groene vijver. Je filter moet een biologisch evenwicht maken.

 

Grof genomen zijn er 4 filter-categorieën en leggen we in het kort uit wat de belangrijkste kenmerken van het betreffende verschillende systemen zijn. Er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden en ook combinaties zijn mogelijk. Voor specifieke oplossingen en

vraagstukken kan u natuurlijk altijd contact opnemen met onze specialisten zodat u de juiste keuze kan maken voor het maken van een mooie, heldere en evenwichtige vijver.

 

Onderwaterfilters: Deze zijn optimaal geschikt voor decoratieve bassins, zoals bijvoorbeeld zinken teilen, tobbes, wijnvaten of kant en klare bakken tot een inhoud van 5.000 liter, kleine vijvers, of als aanvullend filterelement met fontein. Ook is een onderwaterfilter een oplossing als u weinig plaats heeft. Meerder onderwaterfilters combineren is ook een mogelijkheid voor een grotere inhoud water.

Drukfilters: Dit gesloten systeem is optimaal geschikt voor middelgrote vijvers tot 30 m3, directe watertoevoer naar beeklopen of fonteinen en architectonische bassins zonder zichtbare techniek. Een drukfilter is perfect weg te werken en kan zelfs onder waterniveau (niet in het water) gebruikt worden bij de juiste installatie. Na een drukfilter is nog druk aanwezig op het water en dus kan u met dit water naar een hoger gelegen punt zoals een waterval of beekloop. Een drukfilter wordt vaak gedeeltelijk ingegraven. Drukfilters zijn geschikt voor kleine tot middelgrote vijvers.

Doorstroomfilters: Deze filters zijn optimaal geschikt voor grotere vijvers, vijvers met visbestand en hoge circulatievolumes. Doorstroomfilters worden bij middelgrote tot grote vijvers of bij koivijvers gebruikt. Ze staan in de meeste gevallen boven de waterspiegel aan de vijverrand of boven een beekloop, zodat het water zonder druk terug de vijver in stroomt. Bij meerkamer systemen en sommige andere systemen is het ook mogelijk om deze gravitair te gebruiken. Onze specialisten adviseren u graag mocht u hier vragen over hebben.

Modulefilters: Deze vaak moderne filters zijn optimaal geschikt voor grote vijvers, zwemvijvers, koivijvers, meertjes, grote natuurvijvers of zwemvijvers met en zonder koi. Deze modulaire systemen blijven steeds flexibel. U kan ze vrij gemakkelijk wijzigen of uitbreiden. De moderne trommelfilters vallen ook binnen deze categorie en kunnen zelfs filteren tot 60 micron standaard. 60 micron is zo dun als een haar! Deze specialistische systemen worden meestal door onze specialisten berekend op de details van uw project. Aarzel dus niet en neem gerust contact op met onze specialisten.